veberstahl@veberstahl.com
Home      szolotamrendszerek

 

vissza

Szőlő és gyümölcs támrendszerek

 

 

Szőlő fém soroszlop:

Carmet” portugál fém soroszlopot forgalmaz cégünk. Az oszlop anyaga GD 350 minőségű, nagyszilárdságú, 1,5 mm vastag szalagból készül. Az oszlop alakja és oldal bordázata növeli annak szilárdságát, csavarás és kihajlás elleni védelmét. Az oszlop bevonata 95%ZN+5%Al speciális ötvözet, melynek mennyisége 600g/m² (80-90 mikron).

A „Z” alakú belső fülek a kartartó huzalok, a „H” alakú belső fülek a lomtartó huzalok részére vannak kialakítva.

 

Az oszlop keresztmetszetének mérete: 53x36 mm

Magassági méretei: 1.800-3.000 mm

Járatos méretek: 2.300 mm, 2.500 mm és 2.700 mm

Az oszlopokból 50 db van egybe kötegelve, 3 helyen átpántolva.

 

 

 

Szőlő fém végoszlop:

Profivi” és „Multipick” francia fém végoszlopot forgalmaz cégünk. Az oszlopok anyaga GD 350 minőségű, nagyszilárdságú, 2,0 mm vastag szalagból készül. Az oszlop alakja, kiképzése és falvastagsága alkalmassá teszi, hogy végoszlopként alkalmazzuk. Az oszlop bevonata 100%Zn, melynek mennyisége 600g/ m² (80-90 mikron).

 

A „Profivi” oszlop keresztmetszetének mérete: 45x45 mm

A „Multipick” oszlop keresztmetszetének mérete: 50x38 mm

Az oszlopok magassági mérete: 2.750 mm

Az oszlopokból 100 db van egybe kötegelve, 3 helyen átpántolva.

 

 

 

Szőlő huzal:

A Bekaert acélhuzal és huzaltermék gyártó világcég által készített, Bezinal huzalt forgalmazzuk. Ezek a huzalok speciális bevonattal vannak ellátva, (95%Zn+5%Al) mely biztosítja, hogy rendkívül agresszív vegyi és időjárási viszonyok között is ellenáll a korróziónak. A bevonat mennyisége 210-250 g/ m² vastag bevonat.

A Bezinal huzal élettartama 4-szer hosszabb, mint a hagyományos horganyozott huzalé (45-50 év). A Bezinal huzal növelt szilárdsággal készül, (650-850 N/mm²) ezáltal teherviselő képessége is nagyobb, így kisebb átmérőjű huzalok alkalmazhatók a támrendszer építésekor.


 

A növelt szilárdság másik előnye, hogy a huzalok nyúlása a felére csökken a hagyományos horganyzott huzalokhoz képest, így a huzalokat csak 2-3 évente szükséges után feszíteni, ezzel jelentős élőmunkát és időt takarítva meg.

 

A huzalok mérettartománya 1,6-4,0 mm-ig terjed.

A lombtartó és segédhuzal méretei 1,6-2,5 mm

A kartartó huzal méretei 2,5-4,0 mm

A Bezinal huzalok 25kg-os egység tekercsekben készülnek

4 helyen acélpánttal ellátva, 20 db tekercsből 500kg-os egységcsomagot képezve.

 


Fém támkaró:

Cégünk hullámosított, horganyozott fémkarókat gyárt. A karók alapanyaga növelt szilárdságú (650-850 N/mm²) tüzi horganyzott huzal, 5,0 és 6,0 mm átmérővel. A bevonat mennyisége minimum 70 g/m². A horganyzott huzal egyengetése után periodikus hullámokat hajtogatunk a huzalba, a karó tartásának növelése és kihajlásának elkerülése érdekében.

A karót 500-2000 mm határok között tetszőleges méretre tudjuk darabolni az igényeknek megfelelően. A karókat kötegelve szállítjuk, egy kötegben 50 db karó van. A karó egyik végét 200-300 mm-re kell a földbe süllyeszteni, a talajviszonyokat figyelembe véve, a másik végét a kar tartó huzalhoz kell kapcsolni egy rögzítő kapocs segítségével.

A fémkaró nagy előnye, hogy kis keresztmetszetének köszönhetően a fagy nem mozgatja meg és jól bírja a kombájnos szüretelést a biztos rögzítések miatt. A hullámosított fémkaró mellett betonacélból készült támkarót is gyártunk. Ezeket is tetszőleges hosszban, 5,0; 6,0; 8,0 és 10,0 mm-es átmérővel, bevonatlan és horgonyzott kivitelben.

 

Karórögzítő kapocs:

A karórögzítő kapcsot fém és fakarók kartartó huzalhoz való rögzítéséhez forgalmazzuk. A kapocs alapanyaga erősen horganyozott, nagyszilárdságú 2,5 mm-es rugóhuzal. A kapocs két végét a kartartó huzalba kell beakasztani úgy, hogy a kapcson lévő „V” alakú kiképzésbe feküdjön a karó, melyet a kapocs a kartartó huzalhoz feszesen szorítva rögzít. A kapcsokat kartondobozba csomagolva szállítják. A kartondobozba a kapcsok száma 4.000 vagy 5.000 db.

 

Végoszlop lehorgonyzó csiga:

Ez egy speciális szerkezet, melynek célja a végoszlopok kikötésének rögzítése. A csiga szára 12,0; 14,0 és 16,0 mm átmérőjű bordázott betonacélból készül, végén saját anyagából visszahajtva, lehegesztve, ezáltal befűző szemet képezve. A szár hasznos hossza 900-1.200 mm között változik, a szár átmérőjének függvényében. A csiga tányérja 3,0 mm-es kazánlemezből készül, 140; 200 és 250 mm átmérőben. A tányér egy helyen meg van hasítva, ki van hajtva. A hasított rész mindkét fele meg van élezve a földbe történő betekerés megkönnyítése érdekében. A tányér végén a szár 100 mm-el túl nyúl, meg van hegyezve, szintén a betekerés megkönnyítése érdekében.

A csiga kézzel, vasrúd segítségével, géppel adaptert alkalmazva lehet a földbe tekerni. A talaj kötöttsége dönti el, hogy milyen szár- és tányérátmérővel készül a csiga. A csigák mérettől függően kettesével, vagy ötösével vannak kötegelve.

Köves talajokhoz szigony alkalmazását javasoljuk. 1000 mm hosszú, 12,0 mm-es átmérőjű betonacél végére 4,0 mm vastag, 40 mm széles lapos acél van ék alakban felhegesztve. A szigonyt kalapáccsal kell a talajba beverni. A szigony kihúzását a lapos acél ernyőszerű szétnyílása akadályozza meg. A kikötés a szár végétől 50 mm-el lejjebb, keresztbe hegesztett rögzítő kereszthez történik.

Gripple huzalfeszítő és fogó:

A huzalok feszítésére, végeinek toldására, végtelenítésére Gripple huzalfeszítő szerkezetet forgalmazunk. Ez a szerkezet egy öntött fém házból áll, melynek belsejében kerámiagörgők rugós szerkezettel vannak ellátva. A rugós szerkezetek biztosítják, hogy a görgők önzárók legyenek, ezáltal csak az egyik irányba forgathatók. A házon egymással szemben egy-egy bevezető és kivezető nyílás van kiképezve, mely a görgőkhöz csatlakozik. A két huzalvég az ellentétes oldalakon lévő bevezető nyíláson kell betolni. s a kivezető nyílásokon kell kitolni, majd Gripple fogóval az egyik szabad huzalvéget megfogva feszíteni. A Gripple feszítők oldhatók egy acéltű segítségével. Ez esetben Gripple fogóval ráfeszítünk a huzalra, majd a tűt határozottan betoljuk a bevezető nyílás alatt közvetlen elhelyezkedő lazító nyíláson, s a tű segítségével a görgőt megemelve, a huzalt szabaddá téve, azt visszahúzzuk. A feszítő szerkezetek műanyag tasakba, a tasakok kartondobozba vannak becsomagolva. Különböző méretű huzalokhoz, különböző típusú Gripple feszítő szerkezetek használhatók.Végoszlop kikötőszet:

A végoszlop kikötőszet a végoszlop kikötésének egyik leggyorsabb, legstabilabb és legegyszerűbb formája. A szer egy speciális kiképzésű drótkötélből és a kötél átmérőjéhez használható Gripple feszítő szerkezetből áll. A drótkötél 3,0; 4,0 és 5,0 mm átmérőjű lehet. A kötél hossza 4,0; 5,0 és 6,0 m hosszú. A kötél vonalának vezetését a mellékelt kép szemlélteti.

 

 

Feszítő lánc:

Huzalok feszítéséhez forgalmazzuk. A lánc anyaga 3,0 mm-es nagyszilárdságú, 95%Zn+5%Al bevonatú huzal. A lánc különböző hosszúságú lehet, leggyakrabban 7 tagú, 200 mm-es láncot használnak. A lánc a lomb növekedése során feljebb helyezett lombtartó huzalok szükséges hossznövelésére szolgál. A láncokat kartondobozba csomagolva szállítjuk. A dobozban 100 db lánc található.

Szegek:

Faoszlopos kivitelezésű támrendszereknél huzalok vezetésére, rögzítésére különböző típusú és méretű szegeket forgalmazunk. Ezek kapocsszegek (U szegek) és kampósszegek. A kapocsszegek 25, 65, 80 és 100 mm hosszúak. A szegeket kartondobozba csomagolva szállítjuk. A dobozokba 5 kg szeg található. A szegek bevonatlan és horganyozott kivitelben készülnek.

 

 

Növekedési hasáb:

Vitipró márkanevű speciális műanyag növekedési hasábot forgalmazunk. A hasáb alakja egyenlő szárú háromszög. Anyaga ellenáll az UV sugárzásnak, fagynak, szélnek, ezért többször felhasználható. A háromszög hasáb belső mérete 95 mm. A hasáb alkalmazásának nagy előnye, hogy mikroklímát biztosít az oltvány számára a hasáb belsejében (hőmérséklet-páratartalom) ezáltal gyorsabbá teszi a növekedést és organikussá a fejlődést. Másik előnye, hogy a törzset védi a mechanikus és vegyi hatásoktól, így károsodás nélkül végezhető el a vegyszeres gyomirtás. A hasáb úgy van kialakítva, hogy fémkaró és fakaró esetén is alkalmazható és mindkét karótípushoz rögzíthető.